Boken Ornamentet

Ornamentet

”Så du kom till sist”, sa draken med en hånfull ton och hans ormlika ögon smalnade. ”Du är mindre och klenare än jag trodde.”

Tim satt som paralyserad. Han kände hur hans händer blev alldeles svettiga där han krampaktigt höll om boken. Draken hade nu lösgjort sig helt och tog några bestämda steg. Den sträckte ut sina långa vingar och flaxade lite som för att se om de fortfarande fungerade.

Nu stod han där på boken i Tims knä och tittade på honom uppifrån och ner.


Tim väcks mitt i natten av att någon ropar hans namn. Utanför fönstret står en hare med en grön väst ett vackert ornament broderat på ryggen. Det här är början på ett långt äventyr. Till sin hjälp har han bland annat den gigantiska hästen Ferus med sina antilophorn och sabeltänder. Under sin resa kommer han träffa en rad olika underliga varelser och många tankar och fundering väcks. Saker att samtala kring när det gäller hur vi människor är mot varandra, djuren och naturen. Hur vissa fokuserar på materiella ting och utseende. Utan att vara en moralisk tegelsten virvlar berättelsen vidare när Tim får reda på vad hans stora uppdrag är. Hur hade det gått om han inte träffat Mary…


Ornamentet är min första bok och den är illustrerade både med stora färgbilder och små svart/vita.

Den är 368 sidor lång och lämpar sig för 9-12 år. Men kan självklart uppskattas av andra. Testläsarna har varit allt mellan 6 och 70 år och gett den fina omdömen.


Pris 280:- + ev frakt på 70:-


Ornamentet säljs endast via Unic Art. 

Ornamentet som ljudbok